Kategorier
Bybloggen

Hva mener du om Grønland?

Bydel Gamle Oslo setter i 2017 i gang en satsing (områdeløft) for å sikre at Grønland er et godt sted å bo og være. De ønsker å vite hva du som bor, jobber og besøker Grønland i Oslo er opptatt av, og hvordan du opplever situasjonen nå. Grensene for hva som er Grønland kan være uklare, men […]

Bydel Gamle Oslo setter i 2017 i gang en satsing (områdeløft) for å sikre at Grønland er et godt sted å bo og være. De ønsker å vite hva du som bor, jobber og besøker Grønland i Oslo er opptatt av, og hvordan du opplever situasjonen nå.

Grensene for hva som er Grønland kan være uklare, men vi ber deg svare ut fra hva du tenker på som Grønland. Det tar kun 5-10 minutter og du kan svare via mobiltelefon, nettbrett eller PC. Ved å svare deltar du i trekningen av 3 gavekort.

Gå til undersøkelsen!

Bydel Gamle Oslo setter i 2017 i gang en områderettet satsing (områdeløft) på Grønland. Foto: Nina Aldin Thune, CC BY-SA 2.5

Forskerne er på plass

Forskerteamet ledes av Ingar Brattbakk, forsker i Arbeidsforskningsinstituttet AFI ved HiOA. De vil gjerne vite hva beboere tenker om og ønsker for Grønland. Informasjonen vil brukes i stedsanalysen, som blir utgangspunktet for områdeløftet. Forskerne vil tilbringe våren og forsommeren i byrommene for å observere og snakke med alle som bor og oppholder seg her.

Del dine tanker og kommentarer med Hannah, Ingar, Hanna og Bengt, som er å finne på Grønland både denne og neste uke. Du ser dem kanskje på Grønland flerkulturelle seniorsenter (Breigata 9) og i /nær Smalgangen 13.

Du kan også ta kontakt med forskerne direkte:

  • bengt.andersen@afi.hioa.no, Mobil: 997 46 839
  • ingar.brattbakk@afi.hioa.no, Mobil: 916 02 129

Veien videre for Grønland

2017 er «nullåret» for områdeløftet. Det betyr at byrådet og bydelen, ved programkontoret, samler kunnskap om området, involverer beboerne, utvikler metoder og partnerskapsmodeller. Det settes samtidig i gang utvalgte strakstiltak.

For å få et best mulig kunnskapsgrunnlag til områdeløftet, er forskere fra AFI og NIBR ved HiOA, samt arkitekter fra Eriksen Skajaa og Kåmmån, engasjert for å gjennomføre en grundig stedsanalyse. Kort sagt ønsker vi å finne ut mer om de muligheter og utfordringer området kan sies å ha, og forstå behovene, ressursene og ønskene til befolkningen før tiltak iverksettes.

Neste skritt for bydelen blir å utvikle et handlingsprogram med prosjektplan for området. Innsikten til handlingsprogrammet får de fra stedsanalysen, og programkontorets arbeid med pilotering, metodeutvikling og partnerskap. Handlingsprogrammet skal utvikles i samarbeid med fagavdelingene i Bydel Gamle Oslo, og behandles i Bydelsutvalget innen utgangen av 2017.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.