Kategorier
Bybloggen

Områdeløft for Grønland og Vaterland

På oppdrag fra Oslo kommune ved Bydel Gamle Oslo, har Arbeidsforskningsinstituttet AFI og By- og regionforskningsinstituttet NIBR (begge HiOA), sammen med arkitekter fra Eriksen Skajaa og Kåmmån nå fått muligheten til å fordype seg i Oslos mest pulserende byrom. Kommunen har bestemt at man skal sette i gang med et områdeløft for Grønland og Vaterland. Stedsanalyse For […]

På oppdrag fra Oslo kommune ved Bydel Gamle Oslo, har Arbeidsforskningsinstituttet AFI og By- og regionforskningsinstituttet NIBR (begge HiOA), sammen med arkitekter fra Eriksen Skajaa og Kåmmån nå fått muligheten til å fordype seg i Oslos mest pulserende byrom. Kommunen har bestemt at man skal sette i gang med et områdeløft for Grønland og Vaterland.

Grønland T-banestasjon.
Grønland T-banestasjon.

Stedsanalyse

For å få et best mulig kunnskapsgrunnlag til dette arbeidet, er forskerne og arkitektene engasjert for å gjennomføre en grundig stedsanalyse. Kort sagt ønsker de å finne ut mer om de muligheter og utfordringer Grønland/Vaterlands kan sies å ha. Prosjektet ledes fra AFI.

De skal tilbringe våren og forsommeren i byrommene for å observere og snakke med alle som bor og oppholder seg i disse områdene. Men de vil også snakke med andre som har interesse av hva som kan skje på og med Grønland/Vaterland. Hva slags sted burde Grønland bli?

Les mer og ta kontakt: Grønland skal løftes (HiOA.no)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.