Kategorier
Bybloggen

Erfaringene fra Groruddalssatsingen – er områdeløft nyttig for andre kommuner?

Onsdag 29. mars inviterer vi til CIENS-frokost om områdeløft som metode. Seminaret finner sted i Forskningsparken på Blindern i Oslo. Denne arbeidsmetoden er en ekstraordinær innsats i områder der sosiale, fysiske og levekårsmessige utfordringer er større enn andre steder. De sammensatte problemstillingene krever bred ressursmobilisering på tvers av forvaltningsnivåer og fagfelt. Lokalbefolkning, sivilsamfunn og næringsliv involveres. Hvilke tankegods […]

Onsdag 29. mars inviterer vi til CIENS-frokost om områdeløft som metode. Seminaret finner sted i Forskningsparken på Blindern i Oslo. Denne arbeidsmetoden er en ekstraordinær innsats i områder der sosiale, fysiske og levekårsmessige utfordringer er større enn andre steder.

De sammensatte problemstillingene krever bred ressursmobilisering på tvers av forvaltningsnivåer og fagfelt. Lokalbefolkning, sivilsamfunn og næringsliv involveres. Hvilke tankegods og arbeidsmetoder har vist seg å fungere og hva er lite gunstige tilnærminger?

Områdeløft som metode

Groruddalssatsingen er Oslo kommunes og statens innsats for å skape varige forbedringer i tjenester og nærmiljøer i Groruddalen. Gjennom den første perioden av satsingen (2007-16) ble det utviklet en arbeidsmetode for områdeløft som nå videreutvikles gjennom den nye satsingen (2017-26). Tre håndbøker har blitt laget om metoden.

29. mars får vi presentasjoner fra de tre hovedforfatterne; Elisabeth Sem Christensen (prosjektkoordinator for Groruddalssatsingen i Oslo kommune), Guri Mette Vestby og Marit Ekne Ruud (begge forskere ved NIBR).

Også andre steder jobbes det med områderettede innsatser. Hege Arnesen fra Asker kommune og Gyrid Mangersnes fra Østfold fylkeskommune vil kommentere håndbøkene fra sine ståsted på seminaret. Hvor overførbare er erfaringene og metodene til dem?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.