Kategorier
Bybloggen

Tildeling fra Forskningsrådets BYFORSK-program

I dag annonserte Forskningsrådet tildelingene i sitt BYFORSK-initiativ. Totalt seks prosjekter fikk innvilget sine søknader til BYFORSK-initiativet i denne runden. Et av prosjektene Forskningsrådet bevilger støtte til er et forskningsprosjekt om utfordringer og dilemmaer ledere i byene møter når de skal bli grønnere og mer bærekraftige i framtida. Prosjektet har et budsjett på 12 millioner […]

I dag annonserte Forskningsrådet tildelingene i sitt BYFORSK-initiativ. Totalt seks prosjekter fikk innvilget sine søknader til BYFORSK-initiativet i denne runden.

Et av prosjektene Forskningsrådet bevilger støtte til er et forskningsprosjekt om utfordringer og dilemmaer ledere i byene møter når de skal bli grønnere og mer bærekraftige i framtida. Prosjektet har et budsjett på 12 millioner og tar for seg Oslo, Gøteborg, København og Cape Town. Prosjektet skal ledes av forskere fra By- og regionforskningsinstituttet NIBR ved HiOA.

− Disse prosjektene kombinerer høy kvalitet og tverrfaglighet på en spennende måte. Det gir et viktig utgangspunkt for å kunne bidra til å utvikle nye og attraktive løsninger på byenes komplekse utfordringer, sier John-Arne Røttingen, administrerende direktør i Forskningsrådet.

Samarbeider tett med Oslo

Forsker Hege Hofstad, NIBR, HiOA
Forsker Hege Hofstad, NIBR, HiOA

– Dette blir et spennende prosjekt for forskningsgruppa, men også for Oslo kommune, fordi vi skal samarbeide så tett om omstillingen de nå skal gjennomføre i byen.

– At vi også har fått med partnere som jobber i sør vil også gi oss et internasjonalt perspektiv, sier prosjektleder Hege Hofstad ved NIBR. Hun skal lede det fireårige prosjektet.

Forskerne skal samarbeide tett med Oslo kommune. Særlig Klimaetaten, som er koordinerende enhet for innføringen av det nye klimabudsjettet i kommunen. Budsjettet er ment å være et styringsverktøy som skal få til det grønne skiftet også i praksis.

Les mer: 12 millioner fra Forskningsrådet til byforskning på HiOA (HiOA.no)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.