Kategorier
Bybloggen

Nytt tidsskrift for boligforskning

Denne uka kommer første nummer av Tidsskrift for boligforskning ut. Tidsskriftet er et nytt tverrfaglig og fagfellevurdert vitenskapelig tidsskrift, og har en ambisjon om å omhandle alle sider ved boligfeltet i Norge. Tidsskriftet er Open Access, vil være på norsk og artiklene skal fritt kunne leses (og deles) av alle med interesse for boligmarked og boligpolitikk. Tidsskriftet tar […]

Denne uka kommer første nummer av Tidsskrift for boligforskning ut. Tidsskriftet er et nytt tverrfaglig og fagfellevurdert vitenskapelig tidsskrift, og har en ambisjon om å omhandle alle sider ved boligfeltet i Norge. Tidsskriftet er Open Access, vil være på norsk og artiklene skal fritt kunne leses (og deles) av alle med interesse for boligmarked og boligpolitikk. Tidsskriftet tar sitt utspring fra det samfunnsvitenskapelige boligforskningsmiljøet ved OsloMet.

Dette ønsker vi å feire! Mandag 3. desember inviterer vi derfor alle med en interesse for boligforskning til en paneldebatt på OsloMet om kunnskapsgrunnlaget på boligfeltet – er det godt nok og hvordan bør det utvikles videre?

Bakgrunn

Sammen med utdanning, helse og arbeid er bolig en pilar i den norske velferdsstaten. Norsk boligforskning spiller derfor en viktig rolle når det gjelder å gi et tilstrekkelig kunnskapsgrunnlag for utformingen av politikk på feltet. Boligfeltet og boligpolitikken har også stor betydning for byutvikling, urbanisering, bosettingsmønstre og storbyenes dynamikk i landet.

Dette stiller krav til høy faglighet i forskningen på feltet. Norsk boligforskning har imidlertid lenge vært preget av mindre prosjekter med kort tidshorisont, som regel med evaluering av pågående tiltak som hovedfokus.

Har norsk boligforskning gitt oss en tilstrekkelig god forståelse av hvordan boligmarkedet fungerer? Vil en boligpolitikk som ikke tar tilstrekkelig høyde for boligmarkedets virkemåte kunne lykkes? Evner vi å løfte blikket, eller skal boligpolitikken i hovedsak gjelde utsatte grupper i samfunnet?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.